Amsterdam Bewaar

Man schiet politie te hulp en fietst daarna rustig verder

Man schiet politie te hulp en fietst daarna rustig verder
© ANP

De politie is op zoek naar een 20-jarige man die donderdagavond rond 22.30 uur agenten te hulp schoot bij een tankstation. De fietser hielp de politie bij het aanhouden van drie verdachten van inbraak, maar verdween daarna.

Agenten achtervolgden het drietal dat eerder op de avond gepoogd had in te breken door ramen in te gooien met stenen. Bij een tankstation aan de IJdoornlaan ontdekte de politie de auto met de verdachten. Eén van de mannen zette het op een lopen toen hij bij het uitkomen van het tankstation de politie zag.

De 20-jarige fietser was getuige van de achtervolging die vervolgens werd ingezet en aarzelde geen moment om mee te helpen. Hij sprong van zijn fiets en rende zo hard dat hij voor de verdachte kon komen. Daarop draaide de verdachte zich om, waardoor hij recht in de armen van de politie liep.

De mannen die nog in de auto zaten, werden eveneens aangehouden. De politie constateerde, nadat zij de mannen onder controle had, dat de 'helpende hand' weer op zijn fiets was gestapt waardoor ze hem niet konden bedanken voor zijn koelbloedige optreden.