Binnenland Bewaar

Bejaarde man in Haren zwaar mishandeld

Bejaarde man in Haren zwaar mishandeld
© ANP

Een 84-jarige man uit Haren is vrijdagavond rond middernacht zwaar mishandeld bij zijn woning. De politie ziet een duidelijke relatie met de rellen die op dat moment gaande waren in het centrum van het dorp en roept getuigen van het incident op zich te melden.

De bejaarde man trof in de bijkeuken van zijn huis aan de Weg voor de Jagerskampen een onbekende langere man aan. Het slachtoffer kreeg daarna een tegel tegen z'n hoofd aan, waarna hij volgens de politie buiten westen raakte. Het is niet bekend of hij met de tegel is geslagen of dat de steen tegen zijn hoofd is gegooid. De echtgenote trof haar man hevig bloedend aan.

De zwaargewonde man is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Hij bleek zijn kaak te hebben gebroken. Ook heeft hij een lichte hersenbloeding opgelopen.

Gezien het tijdstip van de mishandeling en de straat waar dit gebeurde, lijkt het volgens een woordvoerder van de politie zeer aannemelijk dat er een relatie met de rellen is. De bejaarde man is de enige zwaargewonde die in Haren is gevallen. Aanvankelijk meldde de politie dat er twee mensen zwaargewond waren geraakt. Maar bij de ander bleken de verwondingen uiteindelijk iets minder ernstig te zijn.