Amsterdam Bewaar

Beelden vrijgegeven pinpasstelers Amsterdam Oost

De daders terwijl zij geld opnemen van de rekening van de vrouw.
De daders terwijl zij geld opnemen van de rekening van de vrouw. © Politie Amsterdam-Amstelland

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee oplichters die verantwoordelijk worden gehouden voor het stelen van een pinpas en het opnemen van bijna duizend euro van de rekening van een 54-jarige vrouw uit Amsterdam Oost.

De vrouw fietste op woensdag 6 juni iets na vieren vanaf de Van Woustraat richting haar woning aan het Sarphatipark in Amsterdam Oost. Op weg naar haar huis werd ze aangesproken door een vrouw die haar half in het Engels en half gebarend duidelijk maakte dat ze hulp nodig had bij het bedienen van een parkeerautomaat.

Het slachtoffer betaalde daarop met haar pinpas een parkeerkaartje van de vrouw. Vlak daarna voegde een onbekende man zich bij het gezelschap en begonnen de twee een gesprek in een buitenlandse taal. Het slachtoffer vervolgde haar weg naar huis en ontdekte al snel dat haar pinpas niet meer in haar portemonnee zat. Een telefoontje naar de bank leerde haar dat er inmiddels 980 euro van haar rekening was opgenomen.

De politie Amsterdam-Amstelland heeft nu beelden naar buiten gebracht van de daders terwijl zij bij een geldautomaat op de Ceintuurbaan geld van de rekening afhalen. Zij vragen om tips en hulp bij het opsporen van de twee oplichters.