Binnenland Bewaar

Dode politieman Kekerdom hoofd districtsrecherche

Afzettingen bij de woning in het Gelderse dorp Kekerdom waar drie lichamen zijn gevonden.
Afzettingen bij de woning in het Gelderse dorp Kekerdom waar drie lichamen zijn gevonden. © ANP

De 59-jarige politieman die zondag dood werd gevonden in zijn woning in Kekerdom, was hoofd van de recherche van district Tweestromenland Jan Petter. Dat heeft de politie gemeld. Tweestromenland is een van de districten van de regiopolitie Gelderland-Zuid. De districtsrecherche werkt vanuit het politiebureau in Wijchen.

Tot 2009 was Petter teamchef in Groesbeek, eveneens deel van het district Tweestromenland. In zijn vrije tijd werkte de man als voetbaltrainer bij verschillende clubs in de omgeving van Nijmegen.

Het regiokorps Gelderland-Zuid is onderverdeeld in drie districten. Behalve Tweestromenland zijn dat Stad Nijmegen en De Waarden (Betuwe en Bommeler-, Culemborger- en Tielerwaard). Bij alle bureaus van het regiokorps hangt maandag de vlag halfstok, zei een woordvoerster maandag. Op intranet is een condoleanceregister geopend.

De politieman werkte al heel lang bij het korps en was bij velen bekend. 'Er hangt hier een bedrukte sfeer. Het is een dubbele schok: er is een bij velen bekende collega om het leven gekomen en dan blijkt dat hij als leidinggevend rechercheur een hennepkwekerij in huis had', aldus de woordvoerster.

De korpsleiding in Nijmegen wil de nagedachtenis aan de politieman gescheiden houden van het rechercheonderzoek, dat door het regiokorps Gelderland-Midden in Arnhem wordt gedaan. Of er een korpsbrede herdenking voor de overleden rechercheur komt, is nog niet bekend. Of hij met korpseer wordt begraven, is in eerste instantie aan zijn nabestaanden, zegt de zegsvrouw van de politie.