Binnenland Bewaar

CDA-vliegtuigje maakt noodlanding op strand na botsing

Het bewuste vliegtuigje.
Het bewuste vliegtuigje. © ANP

Boven het bos- en duingebied Meijendel bij Den Haag zijn zaterdagmiddag twee vliegtuigjes met elkaar in botsing gekomen. Een reclamevliegtuig, ingehuurd door het CDA, maakte een noodlanding op het strand. Het andere toestel, met vier inzittenden, kon veilig landen op Rotterdam The Hague Airport. Niemand raakte gewond, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Naar verluidt zou het toestel in botsing zijn gekomen met een ander vliegtuigje dat op zijn beurt beelden maakte van een SP-reclamevliegtuigje.

Op het moment dat de twee toestellen elkaar raakten waren vanwege het zomerse weer veel mensen op het strand, maar ook daar is niemand gewond geraakt. ,,De piloot wist veilig te landen op een rustig gedeelte van het strand'', meldde de woordvoerder.

Hoe groot de materiële schade is, kon hij nog niet zeggen. Medewerkers van het KLPD en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) zijn zaterdagavond op het strand bij Wassenaar om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Op de sleep achter het vliegtuig dat op het strand landde staat de tekst 'Samen kunnen we meer, stem CDA' , de verkiezingsleus van de Christen-Democraten.

Een derde toestel, dat ook een reclamesleep had en in de buurt vloog, blijkt niet bij het ongeval betrokken te zijn. Het is enige tijd later geland op het vliegveld bij Rotterdam.