Binnenland Bewaar

'Badr Hari bekent betrokkenheid bij mishandeling'

'Badr Hari bekent betrokkenheid bij mishandeling'
© Brunopress

Kickbokser Badr Hari heeft bekend betrokken te zijn bij de mishandeling van zakenman Koen Everink in de Amsterdam Arena tijdens het dancefeest Sensation.

De 27-jarige kickbokser had eerder onder meer in de media ontkend iets met de vechtpartij te maken te hebben. Nu geeft hij toe één klap te hebben gegeven, meldt De Telegraaf vandaag. Het overige letsel zou zijn veroorzaakt door mededaders, van wie er inmiddels ook één is gearresteerd, aldus de krant.

Mogelijke valse verklaring Estelle
Estelle Cruijff, de vriendin van Badr Hari die de avond van de mishandeling bij hem was, heeft mogelijk een valse verklaring afgelegd, aldus het dagblad.

Eerdere mishandeling
Het Parool meldde zaterdag dat de kickbokser ook in de Amsterdamse kroeg die bekend staat als 'de kleine Cooldown', in de Lange Leidsedwarsstraat, een man in elkaar zou hebben geslagen. Het gaat om een broer van een vrouw die een relatie had met Hari. De man zou in december onder meer een kopstoot en klappen hebben gehad van Hari, en serieuze verwondingen hebben opgelopen in zijn gezicht. Hij heeft nog geen aangifte gedaan.

Volgens een ingewijde hebben vrienden van Hari de man met ernstige bedreigingen weerhouden van een gang naar de politie. De recherche hoopt dat ook dit vermoede slachtoffer alsnog aangifte wil doen.

Clubs
Jeroen van den Berg, mede-eigenaar van de Amsterdamse club Air, zegt vorig jaar in zijn eigen horecagelegenheid volledig in elkaar getrapt te zijn door de vechtkampioen. Van den Berg, die schade aan zijn gebit opliep, deed zijn aangifte pas na de mishandeling van Everink.

Bovendien heeft Hari volgens ingewijden op 18 mei jongstleden in het Amsterdamse nachtleven een bezoeker van club Jimmy Woo mishandeld, in de Korte Leidsedwarsstraat. Zijn broertje, dat in de club een reputatie als lastpak geniet, zou ruzie hebben gekregen met iemand uit 'een groepje negers'.