Amsterdam Bewaar

Madame Tussauds meet Sylvie nieuw kapsel aan

Sylvie van der Vaart in Madame Tussauds in Berlijn
Sylvie van der Vaart in Madame Tussauds in Berlijn © ANP

Museum Madame Tussauds heeft het beeld van Sylvie van der Vaart een nieuw uiterlijk aangemeten. Het korte kapsel van de presentatrice, actrice en voetbalvrouw is vervangen door lange blonde lokken die kenmerkend zijn voor Van der Vaarts huidige look. Het beeld wordt morgen opnieuw onthuld.

Professionals van de Tussauds Studio's hebben er vier weken voor nodig gehad om het beeld van Van der Vaart te voorzien van een nieuw kapsel. Eerst is het korte kapsel verwijderd, waarna haartje voor haartje de nieuwe, lange bos haar werd gecreëerd.

Verder zijn er weinig andere aanpassingen doorgevoerd. Van der Vaarts beeld is nog steeds gehuld in dezelfde jurk, die zij droeg bij de Duitse RTL show Let's Dance. Inmiddels heeft de voetbalvrouw de jurk gedoneerd aan Madame Tussauds.

Het beeld werd in september vorig jaar voor de eerste keer onthuld. Wegens haar populariteit in Duitsland is het enkele maanden naar  Berlijn verhuisd. Vanaf morgen is de wassen editie van Sylvie Van der Vaart dus weer in Amsterdam te bewonderen.