Binnenland Bewaar

Nederlandse danseressen verongelukt in Namibië

Nederlandse danseressen verongelukt in Namibië
© UNKNOWN

Twee Nederlandse danseressen zijn in Namibië om het leven gekomen. De 27-jarige danseressen Els Alderliesten, bekend van het tv-dansprogramma Dancing Queen en Sanne Gresnigt, die in musicals speelde, kwamen met hun huurauto in botsing met een andere wagen.

Die auto werd bestuurd door Greg Oliver, de bondscoach van het nationale rugbyteam van Namibië. Hij, zijn broer en diens gezin liggen in het ziekenhuis.

De twee vrouwen waren naar Namibië gereisd om dansles te geven aan Afrikaanse kinderen, meldt het AD Rotterdams Dagblad. Ergens tussen de plaatsen Arandis en Ukados ging het mis. De vrouwen wilden met de auto een vrachtwagen inhalen, schrijft een lokale krant. Door een rukwind raakten ze de macht kwijt over het stuur kwijt en kwamen langs de kant van de weg terecht. Toen ze probeerden het pad weer op te rijden, botsten zij op een tegenligger. De twee waren op slag dood.

'Dood Els groot verlies voor de stad'
De dood van Els Anderliesten gaat als een schok door Maassluis, waar zij dankzij haar werk veel bekendheid genoot. Ze gaf er, net als haar zus, dansles bij balletstudio Westside. Ook burgemeester Koos Karssen reageert geschrokken op het nieuws. 'Verschrikkelijk. Een prachtige dansschool en dan dít. Het was een hele ambitieuze vrouw. Dit is een groot verlies voor de stad. Ik wens haar familie en nabestaanden veel sterkte'.