Binnenland Bewaar

Bussen Limburg extra beveiligd tegen geweld

Twee weken geleden legden Veoliamedewerkers een ochtend het werk neer en hielden ze een protestbijeenkomst om hun bezorgdheid over de veiligheid van collega's te uiten. Foto ANP
Twee weken geleden legden Veoliamedewerkers een ochtend het werk neer en hielden ze een protestbijeenkomst om hun bezorgdheid over de veiligheid van collega's te uiten. Foto ANP © UNKNOWN

HEERLEN - Busbedrijf Veolia heeft samen met de politie tien locaties in Limburg benoemd als 'probleemspot', waar buschauffeurs extra alert moeten zijn op geweldsincidenten. Veolia laat op die beruchte lijnen bovenop de eigen stewards privé ingehuurde beveiligers mee reizen. ''Dat doen ze zichtbaar in tenue, maar ook in burger,'' aldus directeur René de Beer. Acht van de tien probleemlocaties liggen in Zuid-Limburg.

De Beer wil niet meer details geven omdat de overlastveroorzakers daar op kunnen inspelen en de problemen zich naar andere lijnen en wijken verplaatsen. Met de politie zijn afspraken gemaakt over extra surveillances.

De maatregel is genomen naar aanleiding van de vele geweldsincidenten in de bussen van het vervoersbedrijf. Buschauffeurs, vooral in de regio Parkstad, zijn de afgelopen maanden verschillende keren overvallen en bedreigd.

Twee weken geleden legden Veoliamedewerkers een ochtend het werk neer en hielden ze een protestbijeenkomst om hun bezorgdheid over de veiligheid van collega's te uiten.

De directie van het vervoersbedrijf schaarde zich achter de actie. Eerder kondigde Veolia al aan dat in samenwerking met de provincie extra veiligheidsmaatregelen in de bussen worden getroffen. Zo zijn de bussen voorzien van camera's en worden meer stewards opgeleid. (HET PAROOL)