Amsterdam Bewaar

Van kletsnat tot superwarm: dinsdag mogelijk 35+

Vanaf zondag kunnen deze stoelen weer - tijdelijk - worden gebruikt.
Vanaf zondag kunnen deze stoelen weer - tijdelijk - worden gebruikt. © ANP

Normaal zomerweer is vooralsnog te veel gevraagd. Volgende week dinsdag kan op sommige plekken in Nederland zelfs de 35 graden-grens worden bereikt. Weerdeskundigen gaan in ieder geval vast uit van de eerste tropische dag van het jaar.

Tot die tijd gaat het van regenachtig op zaterdag, half bewolkt op zondag naar zonnig op maandag. 'Maandag en dinsdag wordt het op veel plaatsen tropisch warm', voorspelt de weerman van de Volkskrant. 'Dinsdag mogelijk 35+!' Maar opgepast, want in de loop van die dag volgen wel een paar stevige onweersbuien.

Weeronline.nl is wat voorzichtiger over de dinsdag. 'We lijken nog in de warme lucht te blijven, al neemt de onzekerheid wel toe. Zoals het er nu naar uitziet wordt het ook dinsdag in grote delen van het land nog een vrij zonnige dag, met temperaturen die op meerder plaatsen de tropische 30 graden overschrijden.'

Ook het KNMI voorspelt de hele dinsdag overal temperaturen van zeker 30 graden.

De dagen erna pakken een stuk minder warm uit en valt er af en toe een bui. In de nacht van dinsdag op woensdag passeert namelijk een koufront, waardoor de temperatuur terugkeert naar de inmiddels vertrouwde 22 graden.