Binnenland Bewaar

Wiek van windmolen valt op A6 bij Lelystad

Het energiebedrijf heeft voor de zekerheid alle windmolens van het park buiten werking gesteld totdat bekend is wat de oorzaak is. De windmolens waren vorig jaar nog gecontroleerd. Foto ANP/Lex van Lieshout
Het energiebedrijf heeft voor de zekerheid alle windmolens van het park buiten werking gesteld totdat bekend is wat de oorzaak is. De windmolens waren vorig jaar nog gecontroleerd. Foto ANP/Lex van Lieshout © UNKNOWN

LELYSTAD - Een meterslange wiek van een windmolen is woensdag op de snelweg A6 bij Lelystad gevallen. Er zijn geen ongelukken gebeurd, wat gezien het tijdstip, rond half zes 's middags, een wonder is.

Langs de snelweg staan verscheidene moderne windmolens. De wiek kwam terecht op een uitrit, de vluchtstrook en een deel van de snelweg.

Volgens de eigenaar van de windmolen, energiebedrijf Nuon, is nog onbekend hoe het circa twintig meter lange gevaarte heeft kunnen afbreken. Mogelijk heeft het noodweer dat deze week over Nederland trok er iets mee te maken, aldus een woordvoerster.

Het energiebedrijf heeft voor de zekerheid alle windmolens van het park buiten werking gesteld totdat bekend is wat de oorzaak is. De windmolens waren vorig jaar nog gecontroleerd.

De woordvoerster kan zich niet heugen dat zoiets in Nederland eerder is gebeurd. ''Het is wel schrikken, maar gelukkig is het goed afgelopen.'' De brandweer heeft de wiek in drie stukken gezaagd en van de weg gehaald. Een bergingsbedrijf zal de boel afvoeren. De weg is weer vrij. (ANP)