Binnenland Bewaar

Dag van de Bouw trekt ruim 100.000 bezoekers

Dag van de Bouw trekt ruim 100.000 bezoekers
© UNKNOWN

De Dag van de Bouw heeft vandaag ruim 100.000 bezoekers getrokken naar 230 bouwlocaties in het hele land. Mensen betraden bouwplaatsen om zo een kijkje achter de schermen te nemen van onder meer woningprojecten, de Noord/Zuidlijn en de restauratie van het Rijksmuseum in het Centrum.

In Utrecht en Rotterdam was onder meer aandacht voor de werkzaamheden rond de stationsgebieden. Bezoekers vergaapten zich in Groningen aan de bouw van grote energiecentrales aan de Eemshaven. Andere toppers waren het nieuwe de nieuwbouw van onder meer het Rotterdamse Erasmus MC.  

De Noord/Zuidlijn trok in totaal ruim 16.500 bezoekers op negen verschillende locaties, aldus de gemeente Amsterdam. Grote publiekstrekkers waren de tunnel onder het Damrak, het Voorplein van Amsterdam Centraal Station en de Ceintuurbaan.  

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) en voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland gaven zaterdag in Leiden bij het project verbreding A4 het startsein voor de Dag van de Bouw. De dag is een initiatief van Bouwend Nederland en de leden. Schultz van Haegen noemde de weg 'de ruggengraat van onze economie, de verbinding tussen Rotterdam en Amsterdam. Die dreigde te bezwijken onder de files.' Door het project staat de automobilist volgens haar 3,4 miljoen uren minder in de file. 'Dat komt overeen met 60 miljoen euro aan maatschappelijke baten', aldus Schultz van Haegen.