ZEVENAAR - ''We zijn nog helemaal niet klaar om erover te praten. Ik kan u niet meer te woord staan.'' Meer kan de geëmotioneerde vader van de 38-jarige Karst T. niet uitbrengen.

Zijn zoon reed donderdag in Apeldoorn zes mensen dood en kwam daarbij zelf om het leven.

De familie is, laat de vader weten, bezig met de verwerking van het drama. Zichtbaar aangeslagen staat hij in de deuropening van een tweeonder- een-kapwoning in een keurige Zevenaarse woonwijk. Een beschaafde man van rond de zestig, grijs ringbaardje, spijkerbroek.

Hij kan niets zeggen over het motief van zijn zoon, die in de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen. Hij wil niet kwijt wanneer hij hem voor het laatst zag. Zijn vrouw laat zich niet zien.

Burgemeester Harry de Vries van Lingewaard, waar Huissen onderdeel van is, weerlegt het beeld dat sommige bewoners van de dader schetsen. ''Er wordt over de man gesproken als zou hij een zombie zijn.

Huissen is een stadje met gemeenschapszin. Als je niet deelneemt aan het verenigingsleven, wordt dat al als typisch ervaren. Maar er was tussen hem en de bewoners een redelijk normaal contact. Ze kwamen bij elkaar op bezoek. Hij leefde niet met de gordijnen dicht. Het is evenmin zo dat zijn appartement al leeg was. Hij zou pas per 1 juni het pand verlaten. Er is een normaal interieur,'' zegt De Vries, al erkent hij dat T. de weg kwijt was. ''Maar er waren geen signalen voor het drama, helemaal niets.'' (HET PAROOL)