Amsterdam Bewaar

Noord-Holland wil snel van strippenkaart af

Foto ANP
Foto ANP © UNKNOWN

De provincie Noord-Holland wil snel over op de ov-chipkaart als enige vervoersbewijs in het openbaar vervoer. Nog voor de zomervakantie wil de provincie van de strippenkaart af, zo maakte zij dinsdag bekend. De provincie dient deze week hiertoe een verzoek in bij minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Om de strippenkaart te kunnen afschaffen, moet de provincie aan een aantal criteria voldoen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het ov-chipkaartsysteem moet in alle bussen goed functioneren, er moeten voldoende plaatsen zijn voor de reiziger om saldo op de ov-chipkaart te laden en het reizen met de ov-chipkaart mag voor de reiziger gemiddeld niet duurder zijn dan met een strippenkaart. De provincie is van mening dat zij aan deze criteria voldoet.

In de regio's Rotterdam en Amsterdam geldt de ov-chipkaart al als enige vervoersbewijs. Als de minister akkoord gaat, verdwijnt de strippenkaart naar verwachting nog voor de zomervakantie ook uit heel Noord-Holland. (ANP)