Binnenland Bewaar

Wesley Sneijder doopt voetbalplein

Feest op basisschool De Boemerang in het Utrechtse Ondiep, waar oud-leerling Wesley Sneijder maandag een nieuw voetbalplein opende. De stervoetballer doopte het pleintje om tot Wesley Sneijder Plein. De beroemdste oud-leerling kwam voor deze officiele handeling speciaal over uit Milaan. Foto's ANP
Feest op basisschool De Boemerang in het Utrechtse Ondiep, waar oud-leerling Wesley Sneijder maandag een nieuw voetbalplein opende. De stervoetballer doopte het pleintje om tot Wesley Sneijder Plein. De beroemdste oud-leerling kwam voor deze officiele handeling speciaal over uit Milaan. Foto's ANP © UNKNOWN

UTRECHT - Hij kwam speciaal over uit Milaan en dat betekende feest op basisschool De Boemerang in het Utrechtse Ondiep. Voetballer Wesley Sneijder opende op zijn oude school een nieuw voetbalplein.

De school is helemaal verbouwd en daar hoort ook een nieuw plein bij waar scholieren een balletje kunnen trappen. De beroemdste oud-leerling die nu bij Inter Milan speelt, liet de boel de boel en vloog naar Nederland om het pleintje om te dopen tot het Wesley Sneijder Plein.

Het is niet de eerste keer dat Sneijder jonge fans verrast. Zo liet hij spelertjes van zijn oude voetbalclub naar Milaan komen om een wedstrijd bij te wonen. (ANP)