Binnenland Bewaar

Toilettas en typemachine Büch te zien op expo

Toilettas en typemachine Büch te zien op expo
© ANP

Dit jaar is het tien jaar geleden dat schrijver, dichter en presentator Boudewijn Büch overleed. Ter nagedachtenis aan de auteur van onder meer De kleine blonde dood richt het Letterkundig Museum op de Oude Kunst- en Antiekbeurs in Museum Het Prinsenhof in Delft een expositie in met nooit eerder getoonde persoonlijke bezittingen van Büch.

In Delft zijn onder meer zijn typemachine, toilettas, reisgidsen en een verjaardagskalender te zien. Ook maken de reistassen die Büch bij zich had naar onbekende eilanden deel uit van de expositie.

Beursvoorzitter en broer van de schrijver Patrick Büch: 'Dat we de tentoonstelling over Boudewijn op de antiekbeurs inrichten, is geen toeval. Hij was een gedreven verzamelaar en altijd op zoek naar onbekende dingen. Verschillende generaties keken naar zijn programma De wereld van Boudewijn Büch, werden door hem gestimuleerd te gaan lezen en anderen gingen verzamelen'.

De Oude Kunst- en Antiekbeurs wordt van woensdag 26 tot en met zondag 30 september gehouden. Eva Rovers, biograaf van Büch, opent de expositie.