Kunst & Media Bewaar

'Fokke en Sukke-NRC bijna uitverkocht'

Tekenaar Jean-Marc van Tol aan het werk voor de speciale editie van het NRC Handelsblad. Foto ANP
Tekenaar Jean-Marc van Tol aan het werk voor de speciale editie van het NRC Handelsblad. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De speciale Fokke en Sukke-NRC, ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de striphelden Fokke en Sukke in de krant, was dinsdag aan het begin van de avond bijna overal uitverkocht. Dat stelt directeur en uitgever Gert Jan Oelderik op basis van informatie van verkooppunten en de lezersservice.

Het tekentrio Reid, Geleijnse en Van Tol dat al tien jaar dagelijks een strip verzorgt in NRC Handelsblad, mocht dinsdag alle plekken vullen waar normaal de grote foto's staan. Een bontgekleurde krant met de bekende eend en kanarie van voorpagina tot achterkant was het gevolg.

''Omdat we deze editie speciaal wilden houden, een echt collectors item, hebben we slechts een kleine extra oplage gedrukt'', aldus Oelderik. Van het dagblad werden dinsdag tweeduizend stuks extra gedrukt, vooral bestemd voor abonnees die de krant onverhoopt niet bezorgd hebben gekregen.

De directeur-uitgever had dinsdag nog geen klachten van lezers ontvangen, die de actie wellicht wat minder konden waarderen. ''Onze lezers zijn vaak wel in voor een goede grap.''

De tekenaars waren dinsdag van 's ochtends vroeg tot aan de deadline van 13.30 uur op de redactie in Rotterdam aan het werk om de krant te voorzien van tekeningen. (ANP)