Amsterdam Bewaar

Film legt het af tegen selfies uit het bubbelbad

Film legt het af tegen selfies uit het bubbelbad
© ANP

Aarzelend komen de eerste mensen in badkleding uit de kleedkamers. "Het voelt toch een beetje ongemakkelijk, al die halfnaakte mensen ineens," zegt Nanne (23).

 
Het voelt toch een beetje ongemakkelijk, al die halfnaakte mensen

Het Machinegebouw van het Amsterdamse Westergasterrein was gisteren de Hot Tub Movie Club, een bioscoop met bubbelbad; 21 hottubs en twee bioscoopschermen waren de ingrediënten voor een onvergetelijke avond. Jarka (25) en haar vijf vriendinnen staan aanvankelijk wat weifelend naar de hottub te kijken. 'Maar dit is iets om zeker één keer te doen in je leven.' De film is bijzaak voor de vriendinnengroep. 'We zien waarschijnlijk weinig van de film, het gaat ons vooral om de gezelligheid!' 

Oesters
Organisator Joep Verbunt, aanwezig in grijze badjas, heeft dat allang ingecalculeerd. 'We hebben expres films gekozen die mensen vaak al hebben gezien. Dan kunnen ze ondertussen lekker met elkaar kletsen en champagne drinken.' Verkrijgbaar zijn hotdogs en popcorn, maar ook oesters en sushi, alles te bestellen bij mooie vrouwen in bikini die tussen de hottubs door lopen. En in de kleedruimtes zijn games die je kunt spelen terwijl je vrienden zich omkleden. 'Er staat een racespel waarop je helemaal los kunt gaan. Ik wil daarmee laten zien dat alles kan, als je met de juiste mensen samenwerkt.'

Met deze avond wil Verbunt ('geen eventmanager, gewoon een heel ondernemende jongen') ook een ander punt maken: 'Veel mensen lopen met creatieve plannen rond, maar werken ze niet uit. Ik wil laten zien dat het uitwerken van die ideeën ook heel leuk kan zijn.' Hij deed het idee op in Londen.

Selfies
En leuk vinden de bezoekers de bubbelbadbioscoop zeker. Ze willen dat wel heel graag met de buitenwereld delen; de handen worden constant afgedroogd om selfies te maken in de hottub. In plaats van met elkaar te praten communiceren de aanwezigen vooral met de buitenwereld. Pas als de lichten gedoofd worden en flessen champagne met vuurwerk worden binnengebracht, is het publiek aanwezig in het hier en nu.

Maar als de film begint, lijkt het feest er niet minder om te worden. Gezellig wordt er doorgekletst, en niemand in deze bioscoop die tot stilte maant.

Best Night Ever.