Sport Bewaar

Oud-Ajacied Hyun-Jun Suk tekent bij FC Porto

Hyun-Jun Suk in het shirt van zijn nieuwe werkgever
Hyun-Jun Suk in het shirt van zijn nieuwe werkgever © FC Porto

Oud-Ajacied Hyun-Jun Suk verkast naar FC Porto. Dat maakte de Portugese topclub donderdagavond bekend.

De Zuid-Koreaanse voetballer komt over van Vitória Setubal, eveneens een Portugese club, waar hij zich het afgelopen jaar ontpopte als sterspeler. In de eerste seizoenshelft maakte hij negen treffers en zeven assists. Daarmee vestigde hij zijn naam in de top van de lijst meest waardevolle spelers van de Portugese competitie, iets wat bij de huidige nummer drie van de Primeira Liga niet onopgemerkt bleef.

Suk tekent een contract tot medio 2020 bij FC Porto. De transfersom bedraagt zo'n 1,5 miljoen euro.

Suk kwam in seizoen 2009/2010 bij Ajax. Hij meldde zich destijds aan de poort van het trainingscomplex van de Amsterdammers met de mededeling dat hij goed kon voetballen. De toenamlige trainer Martin Jol liet hem meetrainen en gaf hem prompt een contract. Suk speelde in totaal zes wedstrijden voor Ajax, waarin hij nooit scoorde.

Daarna speelde de Koreaan respectievelijk voor FC Groningen, Maritimo Funchal (Portugal), Al Ahli (Dubai) en Nacional Madeira (Portugal) en dus Vitória Setubol.

De voormalig zaakwaarnemer van Suk liet vorige week in een interview met Het Parool optekenen dat de Koreaan overigens nog altijd droomt van een terugkeer naar Ajax, maar ondanks hun zoektocht naar een nieuwe spits hebben Frank de Boer en Marc Overmars geen contact gezocht.