Amsterdam Bewaar

Ajax krijgt 'experience center' in Amsterdam

Ajax opent nog dit jaar een 'experience center' in het centrum van de stad. Het historisch getinte evenementencentrum moet 150.000 tot 200.000 bezoekers per jaar trekken.
Ajax opent nog dit jaar een 'experience center' in het centrum van de stad. Het historisch getinte evenementencentrum moet 150.000 tot 200.000 bezoekers per jaar trekken. © UNKNOWN

AMSTERDAM - Ajax gaat volgend jaar op het Rembrandtplein in Amsterdam een zogeheten Ajax experience center openen. Dat heeft een woordvoerster vrijdag gezegd.

In het centrum, dat wordt gevestigd in het pand The Bank, kunnen mensen voetbal beleven en onder meer voetbalgames spelen. Er komt een fanshop en een bioscoop. Ook het huidige Ajax-museum in de Amsterdam ArenA wordt er ondergebracht.

''Het concept van de Ajax Experience is dat mensen Ajax en voetbal in de breedste zin van het woord, op actieve en passieve, wijze kunnen beleven. Je kunt voetbaltesten ondergaan en je vergelijken met bijvoorbeeld Luis Suarez. Ook kun je er gamen en met onze prijzen op de foto'', aldus commercieel directeur Henri van der Aat. (ANP)