Binnenland Bewaar

Ov-chip vanaf 1 oktober

Reizigers moeten vanaf 25 juni alleen nog met een ov-chipkaart gebruik kunnen maken van de ondergrondse. Foto ANP/Juan Vrijdag
Reizigers moeten vanaf 25 juni alleen nog met een ov-chipkaart gebruik kunnen maken van de ondergrondse. Foto ANP/Juan Vrijdag © UNKNOWN

AMSTERDAM - De strippenkaart gaat definitief de deur uit, als het aan de Stadsregio ligt. De metropoortjes gaan per 25 juni dicht, en in de tram en bus kan vanaf 1 oktober alleen nog met ov-chipkaart gereisd worden.

Dat streven maakte projectleider van de Stadsregio David Aulman bekend aan de gemeenteraad.

Vanaf 1 oktober moet in de hele hoofdstedelijke regio de ov-chipkaart gebrukt worden. Het formele verzoek om ontheffing voor de ov-chipkaart moet nog worden ingediend bij staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer. Dat verzoek wordt in april ingediend.

Volgens die planning is de invoering van de ov-chipkaart op 25 juni in de Amsterdamse metro's mogelijk, meent de Stadsregio.

Amsterdam streefde er eerder naar om per april de strippenkaart in de metro af te schaffen.

In de Rotterdamse metro is de ov-chipkaart sinds 29 januari het enige geldige betaalmiddel. Op die 29ste januari waren er maar liefst zevehonderd medewerkers op de been om reizigers wegwijs te maken met de kaart. (HET PAROOL)