Amsterdam Bewaar

Metro in Noord bijna af

Burgemeester Job Cohen, en de wethouders Lodewijk Asscher, Maarten van Poelgeest, Freek Ossel, Carolien Gehrels, toonden zich tijdens een rondleiding erg onder de indruk. Foto Ruud van Zwet
Burgemeester Job Cohen, en de wethouders Lodewijk Asscher, Maarten van Poelgeest, Freek Ossel, Carolien Gehrels, toonden zich tijdens een rondleiding erg onder de indruk. Foto Ruud van Zwet © UNKNOWN

AMSTERDAM - Voor het eerst waren er weer lachende gezichten bij bouwwerkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn. Het Amsterdamse gemeentebestuur bezocht gistermiddag het metrogedeelte in Noord, dat bijna klaar is.

Verantwoordelijk wethouder Maarten van Poelgeest stelde dat in elk geval zichtbaar is dat de bouw hier opschiet. De metro zal er deels bovengronds rijden en de stations Sixhaven en Johan van Hasseltweg zijn bijna af. ''Rails erin en klaar,'' zei één van de bouwers.

De gemeente onderzoekt dan ook de mogelijkheid de metro in tussen het Centraal Station en Noord eerder te laten rijden dan de rest van het traject, waar de bouw is vertraagd door lekkages en verzakkingen aan de Vijzelgracht .

Burgemeester Job Cohen, en de wethouders Lodewijk Asscher, Maarten van Poelgeest, Freek Ossel, Carolien Gehrels, toonden zich tijdens een rondleiding erg onder de indruk. Ze konden al door tunneldelen langs het Noord-Hollands Kanaal lopen, die volgend jaar in het IJ worden afgezonken. Eind 2010 zou de metro in Noord al kunnen rijden. (TON DAMEN)