Amsterdam Bewaar

Weer homogelegenheid gesloten: gaybar Bump

Bump is gevestigd in de Kerkstraat.
Bump is gevestigd in de Kerkstraat. © Streetview

Gaybar Bump in de Kerkstraat is sinds donderdag gesloten. Het is het zevende homocafé dat in korte tijd dicht is gegaan. Bump was één van de grotere homoclubs van de stad. Het blad Time Out noemde deze gaybar, waar 450 mensen in konden, vorig jaar de beste uitgaansgelegenheid voor homo's in de stad.

Krap twee jaar na de opening kondigen de eigenaren, Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon, op de Facebookpagina de sluiting van Bump aan. De drie, die tevens uitbaters zijn van homobar Prik in de Spuistraat, waren niet bereikbaar voor een toelichting op hun besluit.

De Gay Krant heeft 2012 al uitgeroepen tot rampjaar voor de Amsterdamse homohoreca. Drie weken geleden was Café Rouge op de Amstel voor het laatst geopend en café Mon Ami in de Amstelstraat sloot eind oktober de deuren.

Ook in de Reguliersdwarsstraat gaat het niet goed. In deze straat, die bekendstaat als stapplek voor de gayscene, legde vorige maand de oriëntaalse homobar Sultana het loodje. En EVE, Havana en Ludwig II, die sinds 2011 geopend waren voor een gaypubliek, zijn nu alle heterogelegenheden geworden.

Lees vandaag meer in Het Parool.