Amsterdam Bewaar

15.000 mensen bezoeken Hermitage

Bezoekers bekijken zondag de kunststukken in de Hermitage Amsterdam, een dependance van het wereldberoemde museum in St. Petersburg.  Foto ANP
Bezoekers bekijken zondag de kunststukken in de Hermitage Amsterdam, een dependance van het wereldberoemde museum in St. Petersburg. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - Ruim 15.000 mensen hebben dit weekeinde een bezoek gebracht aan de Hermitage aan de Amstel. Dat heeft het museum zondag laten weten. Vrijdagavond opende de Russische president Dmitri Medvedev de Hermitage officieel in aanwezigheid van koningin Beatrix.

De bezoekers kwamen af op de openingstentoonstelling 'Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19de eeuw'. Ze waren getuige van concerten, deden mee aan danslessen, zagen Russische silent disco, woonden lezingen bij en zagen films of konden terecht in kinderateliers.

In de dagen voor de publieksopening bezochten al meer tienduizend gasten het nieuwe museum. Onder meer bouwvakkers, oud-bewoners en oud-personeelsleden van het verzorgingshuis Amstelhof waar het museum is gevestigd, waren uitgenodigd. Ook docenten van het basisonderwijs, buurtbewoners, het toeristisch bedrijfsleven, journalisten, lokale politici en de vereniging Vrienden van de Hermitage Amsterdam mochten het gebouw alvast bezoeken. (ANP)