Sport Bewaar

Van der Vaart heeft 'prachtig gevoel' na hoofdrol tegen Dortmund

Van der Vaart heeft 'prachtig gevoel' na hoofdrol tegen Dortmund
© AFP

Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV zaterdag naar de eerste overwinning van dit seizoen geleid. Met twee assists had de Nederlandse spelmaker een belangrijk aandeel in de verrassende zege op landskampioen Borussia Dortmund: 3-2. De Zuid-Koreaanse spits Heung-min Son maakte twee doelpunten voor HSV, Ivo Ilicevic was ook trefzeker voor de thuisclub.

HSV had de eerste drie wedstrijden in de Bundesliga verloren en snakte daarom naar een positief resultaat. Uitgerekend tegen Dortmund, dat dinsdag in de Champions League met 1-0 won van Ajax, sloeg het elftal van Thorsten Fink toe. Ivan Perisic maakte beide doelpunten van Dortmund, de 1-1 en 3-2.

Van der Vaart, die een gele kaart kreeg, werd vlak voor tijd gewisseld.

Een eerste stap in de goede richting, zo noemde Van der Vaart de verrassende zege op Borussia. 'Ik ben trots op iedereen bij de club, we moeten op deze wijze doorgaan', jubelde de Nederlandse spelmaker, die met twee assists een belangrijk aandeel had in de zege op de Duitse kampioen.

Na drie nederlagen snakte HSV zaterdag naar een goed resultaat. Van der Vaart maakte zijn rentree in de Imtech Arena van Hamburg, waar hij tijdens zijn eerste periode uitgroeide tot publiekslieveling. 'Het was een prachtig gevoel eindelijk weer in mijn stadion te spelen. Dat we dan ook nog de kampioen verslaan, maakt het natuurlijk nog mooier. Hier hebben we hartstochtelijk voor gevochten. Dit kan en moet voor ons de eerste stap in de goede richting zijn', aldus Van der Vaart.