Sport Bewaar

Cahill mist EK door dubbele kaakbreuk na duw Mertens

Cahill mist EK door dubbele kaakbreuk na duw Mertens
© REUTERS

De Engelse verdediger Gary Cahill moet het EK in Polen en Oekraïne aan zich voorbij laten gaan. Bij de 26-jarige speler van Chelsea is zondag een dubbele kaakbreuk geconstateerd. Hij raakte zaterdag geblesseerd in de oefeninterland op Wembley tegen België (1-0).

Mede door een duw van Dries Mertens (PSV) kwam Cahill hard in botsing met zijn eigen doelman Joe Hart. De onfortuinlijke Brit moest daarna worden gewisseld. Bondscoach Roy Hodgson heeft Martin Kelly van Liverpool opgeroepen als vervanger.

John Terry, die tegen België uitviel met een dijbeenblessure, zal volgens de Engelse federatie tijdig zijn hersteld voor het EK. De middenvelders Frank Lampard en Gareth Barry daarentegen moesten zich onlangs afmelden voor het toernooi vanwege blessures.

Hodgson moet het tijdens de eerste twee wedstrijden op het EK ook al zonder sterspeler Wayne Rooney stellen. De spits van Manchester United zit een schorsing van twee duels uit. Hij mag tijdens het afsluitende pouleduel met Oekraïne pas meedoen.

Bekijk hieronder een serie foto's hoe Cahill door de duw van PSV-aanvaller Mertens tegen zijn eigen doelman Joe Hart terecht kwam.