Sport Bewaar

Tv-nieuws massaal bekeken dankzij Elfstedenkoorts

Tv-nieuws massaal bekeken dankzij Elfstedenkoorts
© UNKNOWN

Nieuwsprogramma's behalen deze dagen torenhoge kijkcijfers. Nederland wil alles weten over de Tocht, of deze nou wel of niet doorgaat.

De twee best bekeken programma's gisteravond waren het NOS Journaal (1.958.000) en het RTL Nieuws (1.685.000), gevolgd door Hart van Nederland op de vijfde plek met ook ruim 1,5 miljoen kijkers. Ook Eenvandaag en actuele talkshows als DWDD en Pauw & Witteman trokken veel kijkers.

De gemiddelden liggen enkele honderdduizenden hoger dan op 'normale' dagen. Kijkers willen niets missen van de hardwerkende vrijwilligers in Friesland, de twijfelende ijsmeesters, en de laatste weerupdates.

Vanavond
Ook vanavond staat de televisie in het teken van de Elfstedentocht. Rond half acht maken de rayonhoofden bekend hoe het parcours ervoor ligt. RTL 4 zendt vanaf half negen het ingelaste programma 'Elfstedenkoorts' uit. De persconferentie van de rayonhoofden zal  tijdens het RTL Nieuws van 19.30 worden uitgezonden. Goede Tijden, Slechte Tijden gaat vooralsnog wel gewoon door.

De NOS zendt de persconferentie van de rayonhoofden live uit via het kanaal Journaal24. Ook Hart van Nederland om 19:00 en 22:30 uur op SBS 6 staat uiteraard volledig in het teken van de mogelijke Elfstedentocht. De zender breekt haar programmering open als het nieuws rond de Tocht daarom vraagt.