KOPENHAGEN - De Deense wielrenner Michael Rasmussen heeft de ziekte van Pfeiffer. Dat meldt de Deense website Politiken.dk woensdag.

De 35-jarige Rasmussen liet zijn bloed testen na zijn opgave in de eerste etappe van de Wielerweek van Lombardije, begin april. ''Uit de tests blijkt dat ik de ziekte van Pfeiffer heb, en dat de ziekte waarschijnlijk al twee maanden in mijn lichaam zit'', aldus Rasmussen, die tegenwoordig voor Miche Pro Cycling Team fietst. ''Het verklaart waarom ik zelfs niet in de buurt van mijn topconditie raakte, maar me steeds ziek en lusteloos voelde zonder te begrijpen waarom.''

Rasmussens beste resultaat dit seizoen was een achtste plaats in de Ronde van San Luis in Argentinië. In zijn laatste twee wedstrijden gaf hij op. Hoe lang hij niet kan fietsen, is nog onduidelijk.

Rasmussen keerde vorige zomer na een schorsing, wegens het misleiden van de dopinginstanties, terug in het peloton. Hij leek in 2007 op weg naar de eindzege in de Ronde van Frankrijk, toen zijn toenmalige werkgever Rabobank hem uit koers haalde. (ANP)