Kunst & Media Bewaar

Justine Henin begint carrière als tv-ster

Henin, die 117 weken de wereldranglijst van het vrouwentennis leidde, zal onder meer meetrainen met haar favoriete voetbalploeg Anderlecht, meelopen in een modeshow en voor iemand koken. Foto EPA/Justin Lane
Henin, die 117 weken de wereldranglijst van het vrouwentennis leidde, zal onder meer meetrainen met haar favoriete voetbalploeg Anderlecht, meelopen in een modeshow en voor iemand koken. Foto EPA/Justin Lane © UNKNOWN

BRUSSEL - De Belgische ex-tennisster Justine Henin zal vanaf eind mei programma's gaan presenteren voor de Franstalige omroep RTBF. Dit meldde het Belgische dagblad Le Soir donderdag.

In haar programma 'De twaalf werken van Justin Henin' zal de kampioene twaalf persoonlijke uitdagingen tot een goed einde proberen te brengen.

Henin, die 117 weken de wereldranglijst van het vrouwentennis leidde, zal onder meer meetrainen met haar favoriete voetbalploeg Anderlecht, meelopen in een modeshow en voor iemand koken. Ook krijgt ze een gastrol in de populaire Franse soapserie 'Plus belle la vie'.

Begin juni verschijnt er ook een liedjesprogramma met Henin rond de Belgisch-Italiaans-Canadese zangeres Lara Fabian op de buis. (ANP)