Amsterdam Bewaar

CDA wil Noord/Zuidlijn doortrekken

De bouwvakkers die de nieuwe metroverbinding Noord-Zuidlijn aanleggen, werpen een eerste blik op het graafwiel van boor Noortje. Zij ligt al sinds oktober 2010 diep onder de grond van het Amsterdamse Rokin, waar een gelijknamig metrostation moet komen.
De bouwvakkers die de nieuwe metroverbinding Noord-Zuidlijn aanleggen, werpen een eerste blik op het graafwiel van boor Noortje. Zij ligt al sinds oktober 2010 diep onder de grond van het Amsterdamse Rokin, waar een gelijknamig metrostation moet komen. © ANP

De Kamerfractie van het CDA wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) onderzoek laat doen naar het verlengen van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol. Het CDA wil niet dat de nieuwe metrolijn, die eind 2017 moet gaan rijden, eindigt op station Zuid.

Verlenging naar Schiphol is een lang gekoesterde wens van Amsterdam, maar er is nooit diepgaand onderzocht wat de kosten zijn.

Vorige maand werd officieel besloten dat de metrolijn in de toekomst niet naar Amstelveen gaat, zoals ook jaren de bedoeling was van de gemeente. Het CDA vindt dat een verstandig besluit. Zo'n uitbreiding is niet echt noodzakelijk en met het oog op de crisis te kostbaar. Maar doortrekken naar Schiphol zou een serieuze en haalbare optie kunnen zijn, verwacht CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. (Margreet van Beem)


LEES VANDAAG MEER IN HET PAROOL