Amsterdam Bewaar

Bouwputten Noord/Zuidlijn open voor publiek

Werkzaamheden aan de Noor/Zuidlijn. Foto © ANP
Werkzaamheden aan de Noor/Zuidlijn. Foto © ANP © UNKNOWN

De bouwputten van de Noord/Zuidlijn zijn op 28 mei te bezoeken tjdens een open dag. Negen bouwputten worden opengesteld voor het publiek, waaronder de voltooide geboorde tunnel op 20 meter onder het Damrak.
 
Bezoekers kunnen verder wandelen tot de wand van het IJ in de Sixhaventunnel in Noord, onlangs nog de thuishaven voor videoclips van Di-rect en De Jeugd van Tegenwoordig. Ook worden rondleidingen gegeven bij alle projecten rond Amsterdam Centraal en de onderste verdieping van het Voorplein.

Het is zaterdag voor het eerst mogelijk om af te dalen in de startschacht op het Damrak en door de geboorde tunnel langs de Beurs van Berlage en de Bijenkorf te wandelen.

Het Noord/Zuidlijn informatiecentrum was na acht jaar en ruim 300.000 bezoekers toe aan een update. Op 28 mei kunnen gasten er weer terecht voor een actueel beeld van de bouw.
 
Zowel station Rokin, waar de betonnen vloer al is gestort, als station Vijzelgracht, waar binnenkort wordt gewerkt onder overdruk en station Ceintuurbaan, waar alle voorbereidingen voor de ontvangst van tunnelboormachine Molly worden getroffen, zijn toegankelijk.
 
Speciaal voor de Open Dag is 360°- tour door de Noord/Zuidlijn gemaakt.