Binnenland Bewaar

Marechaussee onderschept 154.000 euro op Schiphol

© anp
© anp © UNKNOWN

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol een man aangehouden op verdenking van witwassen. De man had 154.000 euro aan contant geld bij zich. Hij wilde daarmee het vliegtuig naar Turkije nemen.

De 43-jarige Rotterdammer viel door de mand tijdens een securitycheck. Een beveiligingsmedewerker van Schiphol zag tijdens de controle dat de verdachte een grote hoeveelheid bankbiljetten in een schoen in zijn handbagage had zitten. Hij waarschuwde hierop de Koninklijke Marechaussee.
 
Uiteindelijk bleek het om een geldrol van 50.000 euro te gaan. Bij nader onderzoek van de bagage trof de Marechaussee nog eens 104.000 euro aan.

De omvang van het geldbedrag en het gegeven dat de man geen aannemelijke verklaring kon geven voor de aanwezigheid van het geld, was voor de Koninklijke Marechaussee voldoende aanleiding de man aan te houden.

Onderzocht wordt of het hier mogelijk om zwartgeld gaat.

41 boetes
Gisteravond hield de marechaussee een 38-jarige man aan tijdens een controle, die maar liefst 41 boetes had openstaan. De boetes waren opgelopen tot een totaalbedrag van ruim 8000 euro, voornamelijk voor verkeersovertredingen. Omdat de man het geldbedrag niet kon betalen, is hij vastgezet.