ZURICH - De première van de grote Duitstalige toneelbewerking van de film Interview van regisseur Theo van Gogh heeft nieuwe internationale interesse in het verhaal gegenereerd. Het stuk ging het afgelopen weekend in première in Zürich en oogstte lovende recensies.

Gijs van de Westelaken van het Nederlandse productiebedrijf Column, dat in 2003 de originele film van Theo van Gogh maakte, meldde woensdag dat er serieuze plannen zijn om het stuk onder meer in Londen, Parijs, Mexico en Buenos Aires op te voeren.

Bovendien volgen er na de Amerikaanse filmremake die twee jaar geleden uitkwam binnenkort ook een in het Hindi gesproken Bollywoodfilm en een Duitse filmversie van Interview. De Bollywoodremake wordt begin 2010 gefilmd door de Brits-Nederlandse regisseur Laurens Postma. Ook heeft Van de Westelaken plannen voor een documentaire over de internationale zegetocht van Interview.

Het verhaal van schrijver Theodor Holman vertelt over een arrogante journalist die een schijnbaar naïeve soapster bezoekt. Tijdens het gesprek ontstaat een psychologisch machtsspel tussen de twee. De hoofdrollen in de originele Nederlandse filmversie worden vertolkt door Pierre Bokma en Katja Schuurman. De film kostte 100.000 euro en werd in 2003 opgenomen in het huis van Schuurman. (ANP)