Opinie Bewaar

Maar God, hoe wilt u dat doen, de aarde vernietigen?

Theodor Holman
Theodor Holman © Wolff

'God, ik had nog een vraag. Wat gaat u met de aarde doen?"

"Luister. Wat ik met de aarde voorheb, wordt fantastisch, het wordt groots! Het wordt enorm! Iets wat je nog nooit hebt gezien! Ik zeg u: luister mensen, ik maak de aarde volkomen kapot!"

"God, u heeft wel vaker dingen gezegd die niet bleken te kloppen!"

"Jongens, dit is volkomen nonsens. Jullie zijn een stelletje leugenaars. Altijd tegen mij. Wat ik ook zeg! En ik heb altijd gelijk gekregen. En nu ook weer. Luister, de mensen weten dat ze mij kunnen vertrouwen. Ik zal zorgen dat de aarde volkomen kapot gaat!"

"Maar er zijn overal mensen die de aarde willen redden."

"Ja, ik zit opgescheept met die troep van mijn voorganger. Maar ik zal ervoor zorgen dat die mensen weggevaagd worden. Totaal! Die mensen die de aarde willen redden, zijn onmensen. Ik vertrouw ze niet. Het zijn leugenaars! Maar ik zeg tegen de mensen: mensen, vertrouw me. Ik help de aarde volkomen de vernieling in. Jullie geloven in mij, en ik zal jullie niet teleurstellen!"

"Maar God, hoe wilt u dat doen, de aarde vernietigen?"

"Luister, ik heb in mijn leven al heel veel kapot gemaakt. Daar sta ik om bekend. Ik ben iemand die over de hele wereld zaken totaal verwoest heeft. Ik weet hoe ik dat moet doen."

"U geeft geen antwoord op mijn vraag."

"Ik geef wel antwoord op je vraag, alleen je luistert niet. Jullie liegen alleen maar. Ik weet dat. Maar natuurlijk begin ik eerst met het verwoesten van dorpen, dan steden en dan hele landen. Ik dood alle mensen, ik weet hoe dat moet. Dat is mijn werk geweest! Mijn voorganger kon daar niks van. Ik wel. En jullie zouden achter me moeten staan. En ik weet ook dat er veel gelovigen zijn die ik een plezier doe. En ik doe het voor hen! Luister naar wat ik zeg: ik zal een gigantische vernietiging aanrichten, een vernietiging zoals je die nog nooit heb gezien! Niets zal meer overeind blijven staan. En tegen hen die mij niet geloven zeg ik: let maar op. Er zal niets meer op de aarde zijn. Helemaal niets. Geen enkel leven meer. De aarde zal een grote rokende puinhoop worden! Er zal honderdduizenden jaren lang geen leven meer zijn."

"Dank u voor dit gesprek, God."

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief

Reageren? t.holman@parool.nl