Opinie Bewaar

Een aardig, nogal overbodig gebaar van de gemeente

Een aardig, nogal overbodig gebaar van de gemeente
© ANP

Paroollezer Peter Goedkoop kreeg een vuilniszak van de gemeente. 'Een aardig maar ook nogal overbodig gebaar,' schrijft hij.

Bij ons in De Pijp wordt afval niet meer handmatig ingezameld; we hebben nu ondergrondse containers waarin we ons afval kwijt kunnen als we dat willen.

Die containers waren al een poos te zien in het straatbeeld en we kregen een paar weken geleden een brief van Amsterdam-Zuid waarin stond dat vertegenwoordigers van het stadsdeel langs zouden komen om ons erover te informeren. Een beetje overbodig, leek me, het gebruik is niet moeilijk.

Namens het stadsdeel zouden we bovendien een rol vuilniszakken krijgen, een aardig maar ook nogal overbodig gebaar.

Of beloof het niet, dat kan ook

Ruim een week geleden belde een stadsdeelmeneer met een nogal deftige tongval - duidelijk geen vuilnisophaler - aan om mij 'voor te lichten'. 

Ik meldde enthousiast dat ik de containers al gebruikte ­- hij kon het kort houden. Ik verheugde mij op de beloofde rol vuilniszakken, maar deze meneer deponeerde slechts één zak in mijn brievenbus. En die was nog lek ook!

Geen handige actie van de gemeente. Ik koop zelf wel een rol vuilniszakken - daar gaat het niet om - maar als je iets belooft, moet je het wel doen, gemeente! Of beloof het niet, dat kan ook.

Peter Goedkoop, Amsterdam