Opinie Bewaar

De evolutie is duidelijk: wij mannen sterven uit

Theodor Holman
Theodor Holman © Wolff

Mannelijkheid. Geen idee wat dat precies is. Maar de mannelijkheid staat ter discussie, want ook wij, mannen, willen en moeten meer meisje worden. Zag ik op Buitenhof.

Het klopt dat ik deze trend al een tijdje zie. Moed, flinkheid, ballen - het stelt bij mij ook allemaal niks meer voor.

Nee, lezers, mannen, het einde van ons, het einde van de man, is nakende. De richting van de evolutie is duidelijk: wij sterven uit.

Alleen vrouwen blijven over. Het is een natuurlijk proces. Voor de geslachtsgemeenschap hebben we straks geen mannen meer nodig. Nu al kan iedere vrouw worden geïnsemineerd.

Een man maakt, als hij klaarkomt, meer zaadcellen aan dan er bewoners op aarde zijn, dus stel je voor wat er gebeurt als we nu een miljard mannen laten onaneren en hun zaad opvangen en invriezen.

Natuurlijk worden de mannen wegge­selecteerd, want dat geeft maar strijd op de apenrots.

En apparaten zoals gloeilampen die moeten worden in­gedraaid, een lint in een schrijfmachine stoppen, het aansluiten van je versterker, zijn geen handelingen die vrouwen niet meer kunnen, omdat er geen gloeilampen, schrijfmachines en versterkers meer zijn.

Je kunt jezelf op het ogenblik alleen nog hand­haven en populair worden als je meisje wordt (zie Jesse Klaver)

Er zijn nog wel auto's met een stuur, maar daar zijn ze ook al mee bezig. Dus wij mannen hebben geen nut meer.

Ook bij de seks zijn wij mannen niet meer nodig. Vooral in het Westen raken mannen steeds meer impotent. Viagra lost wel het een en ander op, maar dat middel wekt geen lust op.

Je kunt jezelf op het ogenblik alleen nog hand­haven en populair worden als je meisje wordt (zie Jesse Klaver).

Wij, mannen dus, zullen ook afstand moeten doen van onze moraliteit. Wat sterk is, zal zacht worden, slap, wattig. Dat is zo fijn. Niet meer dat gescheld, maar gewoon helemaal niks zeggen. En huilen.

Geen gezeur meer van ruim dit op en dat, maar het wordt gewoon gedaan. De wereld zal tevens schoner worden, want er zal veel meer worden geboend en geschrobd dan nu. En de hele dag de radio aan, hè. En maar koffie drinken.

Misschien worden er nog wat mannen gehouden in Artis, maar ik denk dat ze toch op­gezet in Naturalis te bewonderen zijn.

Mijn kleinzoon zal misschien een van de laatste echte, mooie, sterke, verleidelijke mannen zijn, ook natuurlijk omdat hij op zijn grootvader lijkt.

Reageren? t.holman@parool.nl