Opinie Bewaar

'Woningen in Amsterdam zijn om in te wonen'

'Woningen in Amsterdam zijn om in te wonen'
© ANP

Paroollezer F. van Heeks vraagt zich af waarom de regel dat je zonder fiscale gevolgen een kamer aan een student mocht verhuren niet terugkomt.

Het artikel van woensdag over overlast door huurders sprak mij ­bijzonder aan, temeer daar wij een jaar geleden zijn geconfronteerd met een huurverhoging van ruim 50 procent en moesten verhuizen, als senioren met bevroren pensioenen. Wat moet je dan? Op naar Almere, en dat als 'echte' Amsterdammers.

En nu dus de woningen van andere huurders, die misschien niet meer moeten betalen maar zeker minder woongenot hebben, en studenten die vrolijk worden uitgemolken.

Ik vraag me al jaren af waarom de oude regel dat je zonder fiscale gevolgen een kamer aan een student mocht verhuren niet terugkomt.

De senior kan dan langer in zijn huis blijven wonen, de student betaalt minder en de buren hebben geen overlast, want een student in een woning veroorzaakt geen overlast, daar wordt immers opgelet en er zijn dan regels die gevolgd moeten worden. Niemand kijkt zelfs maar naar deze mogelijkheid. Woningen in Amsterdam zijn om in te wonen, niet om over de hoofden van anderen rijk te worden.

F. van Heeks, Almere