Opinie Bewaar

'Wie beter gaat verdienen, wordt gestraft met een huurverhoging'

'Het opknappen van de buurt zal niet bijdragen aan langdurige huurders'
'Het opknappen van de buurt zal niet bijdragen aan langdurige huurders' © ANP

Volgens Paroollezer Amy Bakker wordt een monocultuur van laagopgeleide en werkloze bewoners gecreëerd in Holendrecht. 'Waarom worden mensen met een redelijk inkomen gestraft voor het ­falende socialewoningbeleid?'

Plaatselijk bestuurder Arno Bottse hoopt dat met het opknappen van Holendrecht de huurders er langer willen blijven wonen. "Nu zijn het doorgangshuizen, mensen die het beter gaat vertrekken naar Almere of Purmerend," zegt hij woensdag in Het Parool.

Helaas zal het opknappen van de buurt niet bijdragen aan langdurige huurders, zodra het mensen wat beter gaat en ze 'te veel' verdienen, krijgen ze ieder jaar een boete in de vorm van een pittige huurverhoging.

Mensen met een redelijk inkomen worden verjaagd uit buurten die juist baat hebben bij deze groep bewoners

Het zou zeker fijn zijn voor een buurt als Holendrecht als er meer werkende mensen (blijven) wonen, waardoor het gemiddelde inkomen in de buurt wat omhoog gaat. Dit zal bijdragen aan de veiligheid en een grotere sociale betrokkenheid van de bewoners.

Helaas wordt deze 'monocultuur' met vooral laagopgeleide en werkloze bewoners juist gecreëerd door het huidige boetesysteem.

Waarom worden mensen met een redelijk inkomen gestraft voor het ­falende socialewoningbeleid en verjaagd uit buurten die juist baat hebben bij deze groep bewoners?

Amy Bakker, Amsterdam