Opinie Bewaar

'Waarom moet ik bij geluidsoverlast een betaalnummer bellen?'

'Waarom moet ik bij geluidsoverlast een betaalnummer bellen?'
© ANP

Blijkbaar vindt de overheid het nodig om geld te verdienen aan andermans problemen, schrijft Paul Verstappen in deze ingezonden brief.

Zondagnacht was er (weer) geluidsoverlast bij mij voor de deur in Noord. Vier jongeren hadden hun radio hard aangezet en moesten extra luid praten om ­zichzelf nog verstaanbaar te maken.

Ik belde de politie om te vragen of ze even een auto langs wilden sturen. Tot mijn verbazing moest ik een (0900) betaalnummer bellen.

Ik betaal al belastinggeld voor onder meer de handhaving van de openbare orde, maar blijkbaar vindt de overheid het desondanks nodig om geld te verdienen aan andermans problemen.

Ik betaal liever beschermingsgeld aan de maffia dan belastinggeld aan de overheid

Enfin, na bijna tien ­minuten in de wacht werd de ergernis over de ­bereikbaarheid groter dan over de ­geluidsoverlast, en hing ik op. Tien minuten later probeerde ik het nog een keer, maar met hetzelfde ­resultaat.

In sommige Amerikaanse steden had je vroeger wijken waar ­iedereen beschermingsgeld aan de maffia moest afdragen. Hoe vervelend dat ook was, als er problemen waren in de buurt, werden die wel meteen ­opgelost.

Als asociale jongeren de buurt ­zouden terroriseren met geluidsoverlast, zou een knokploeg hun benen komen breken en was het ­probleem opgelost. Ik kan oprecht zeggen dat ik liever beschermingsgeld aan de maffia zou betalen dan belastinggeld voor handhaving van de openbare orde aan de overheid.

Paul Verstappen, Amsterdam