Opinie Bewaar

'Voer ook een kentekenplicht in voor de fiets'

'Voer ook een kentekenplicht in voor de fiets'
© ANP

Als je dan toch de stoep voor voetgangers wilt, voer dan ook een kentekenplicht in voor de fiets, schrijft Peter Kersbergen in een ingezonden brief.

Twee keer werd deze en vorige week in Het Hoogste Woord gejubeld over betaald parkeren voor alles met een kenteken en het parkeren van alles met een kenteken in parkeervakken. Dit zou de overlast op de stoepen beperken.

Ik wil de briefschrijvers uitnodigen op elke willekeurige dag eens te komen kijken in bijvoorbeeld de Kinkerstraat. Daar zijn sinds een maand of twee een tiental parkeervakken gemaakt, speciaal voor fietsers.

Maar waar staan die fietsen nu? Gewoon op dezelfde plekken, op de stoep, onder de doorgang aan de oneven kant. Liefst in lengterichting geparkeerd. Of twee rijen dik voor de Ten Katemarkt en verderop naar de brug.

Als je dan toch de stoep voor voetgangers wilt, voer dan ook een kentekenplicht in voor de fiets, tegelijk met fietsbelasting en een verplichte WA-verzekering en parkeer je fiets (betaald) op de daarvoor bestemde plaats. Dan ben je echt een verantwoordelijke verkeersdeelnemer.

Peter Kersbergen, Amsterdam