Opinie Bewaar

'Opvallend wat in het nieuwe jaar verandert'

'Opvallend wat in het nieuwe jaar verandert'
© ANP

Paroollezers Joost Bijvoet en Nico Jansen reageren op veranderingen per 1 januari. 'Kan de ambtenaar die over de parkeertarieven gaat ­misschien dezelfde studiereis ­maken?'

Een van de veranderingen in het nieuwe jaar is dat zwemmen in zwembaden duurder wordt, aldus Het Parool van maandag 31 december. De gemeente heeft onderzocht dat zwemmen in andere gemeenten duurder is dan in Amsterdam, vandaar de verhoging. Kan de ambtenaar die over de parkeertarieven gaat ­misschien dezelfde studiereis ­maken?

Joost Bijvoet, Amsterdam

Opvallend wat in het nieuwe jaar verandert (Het Parool, 31 december). Het belastingvoordeel voor ­expats wordt iets ingeperkt. Hoe kan het dat deze groep die in onze stad zo groot is geworden en zo'n groot ­beroep doet op onze voorzieningen dit voordeel nog heeft?

De gewone burgers betalen wel het volle pond. Dat is oneerlijk. Of iedereen krijgt hetzelfde belastingvoordeel, of de voordeelregeling van expats wordt zo snel mogelijk afgeschaft. De drukte op velerlei gebied in de stad zou ­daarmee flink kunnen worden ­beperkt.

Nico Jansen, Amsterdam