Opinie Bewaar

'Op een hotel zit echt niemand te wachten'

Het gekraakte pand
Het gekraakte pand © Jesper Boot

Paroollezer Floris Kapelle ziet graag een gezin in de Jan Luijkenstraat komen wonen, maar wegens de hotelbestemming kan dat niet. 'Wij willen bewoners die je kunt groeten.'

Woensdag en donderdag meldde Het Parool dat Amsterdamse woningzoekenden een leegstaande ­woning hebben gekraakt in de Jan Luijkenstraat. Pal tegenover de ­Lucky Luijk... een omen?

Ernstiger is dat het pand een hotelbestemming schijnt te hebben. Daar zit echt helemaal niemand op te wachten. Wij verwelkomen graag een gezin met kinderen.

Is het hotelbeleid niet terug te draaien? Als dat slecht ­beleid is?

Maar nee, er is ooit beleid vast­gesteld voor een langere periode. Een hotel dus. Nu worden we ingehaald door de ontwikkelingen in de stad. Vraag: is dat beleid niet terug te draaien? Als dat slecht beleid is? Nee, zegt de gemeente.

Zo werkt de gemeente mee aan de ontwrichting van de sociale cohesie. ­Hotelstop? Een ­lachertje! Bewoners van de Jan Luijkenstraat zitten niet te wachten op weer een hotel. 

Wij willen bewoners die je kunt groeten. Met wie je een relatie ­opbouwt. Benieuwd of dit nieuwe college een vuist durft te maken tegen deze misstanden.

Floris Kapelle, bewoner Jan Luijkenstraat, Amsterdam