Opinie Bewaar

'Mijn hart brak toen ik de column van Roos Schlikker las'

Roos Schlikker
Roos Schlikker © ANP

'Mijn hart brak toen ik haar verhaal las, en hoe zij met zo veel liefde over haar moeder schreef,' schrijft Manna Mulder over de columns van Roos Schlikker in Het Parool.

Ik had verwacht dat de lezers-mailbox van Het Parool zou exploderen. Niks. Ik wil bij dezen laten weten dat de column van Roos Schlikker van een paar weken terug over de val, en als gevolg daarvan de coma van haar moeder mij zeer aangreep.

Mijn hart brak toen ik haar verhaal las, en hoe zij met zo veel liefde over haar moeder schreef. Afgelopen zaterdag brak het weer. In deze column beschreef zij een parallelle situatie die zich had afgespeeld nadat haar moeder gevonden was door haar vader.

In Pauw maandag vertelde ze dat haar vader zich op het moment van de val niet in hetzelfde huis bevond maar gealarmeerd door vrienden daarheen gegaan was en 112 gebeld heeft.

Dat belooft niet veel goeds, als dit de 'normale' gang van zaken is

Wat daarna gebeurde beschreef Roos in haar column. Wat een verschrikking, trauma op trauma. Wat een schande. En toen ook nog een agent had gezegd dat 'ze blij mochten zijn dat we in Nederland wonen', sloeg de angst me om mijn hart.

Dat belooft niet veel goeds, als dit de 'normale' gang van zaken is. Dit intimiderende bureaucratische systeem waaruit de menselijke maat verdwenen is. Ik hoop dat het OM en de politie op zijn minst excuses aanbieden.

Manna Mulder, Amsterdam

Lees ook: Roos Schlikker: 'Ik wil worden aangesproken als mens'