Opinie Bewaar

'Diepe buiging voor ambulancepersoneel'

'Diepe buiging voor ambulancepersoneel'
© ANP

Ik ben diep onder de indruk van al het ambulancepersoneel, politie en brandweer, schrijft Ernst van de Water in een ingezonden brief.

Singel, donderdagnacht. Mijn vrouw tikt mij wakker, even na twaalven, rumoer op straat. Wij doen het gordijn open en zien een man op straat liggen, politie erbij en een brandweer.

De man wordt onafgebroken gereanimeerd, wat weinig effect lijkt te hebben. De ambulance is er snel bij. Er wordt een defibrillator ingezet maar nog steeds geen effect.

Op enig moment horen wij bliepjes wat lijkt op een hartslag, maar de man beweegt niet en het lijkt gedaan. Het reanimeren duurt nu al zo'n 20 minuten en men besluit de man in de ambulance te leggen en naar het ziekenhuis te brengen.

Ik lees op AT5.nl of Parool.nl verder niets van het ­voorval, waar ik voorzichtig uit afleid dat de man het gered heeft. Laten we het hopen.

Diep onder de indruk van al het ambulancepersoneel, politie en brandweer. Met haast achteloze toewijding, rust en vanzelfsprekendheid deden ze alles wat ze konden om deze man terug te halen.

Je zou er maar liggen, om wat voor reden dan ook. Diepe buiging voor deze professionals.

Ernst van de Water, Amsterdam