Opinie Bewaar

'De wind staat verkeerd en Waylons bootje vertoont lekkage'

Waylon op de blauwe loper voorafgaand aan de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival.
Waylon op de blauwe loper voorafgaand aan de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. © ANP

'Nu maar hopen dat zijn zangkwaliteiten hem door de halve finale trekken om niet een lachertje te worden,' schrijft Paroollezer Paul van den Aardweg over Waylon, de zanger die donderdag Nederland vertegenwoordigt op het Songfestival.

Dat ons land met de man die "zijn nekt uitsteekt" op het Songfestival geen hoge ogen gaat gooien volgens de bookmakers, is jammer.

Het hele voorprogramma van zijn vijf ­eigen liedjes (die niet allemaal even eigen waren) en zijn keuze daarin, vormen de inleiding van wat wel bekend zal worden als de teloor-, neer- of afgang van hemzelf.

Alle goede ­adviezen ten spijt - het Nederlandse publiek had immers al te kennen ­gegeven een ander liedje beter te vinden - probeert hij zijn eigen(wijze) zienswijze te verwezenlijken.

De act verstoort het nummer, maar daar denkt hij anders over. Nu maar hopen dat zijn zangkwaliteiten hem door de halve finale trekken om niet een lachertje te worden.

Ik snap dat je positief moet blijven, zoals Waylon in een interview aangaf. Maar de wind staat verkeerd en zijn bootje vertoont lekkage.

Paul van den Aardweg, Lisse

Hier zie je de finale

Ga je wel lekker op dreinende refreinen in vreemde talen, groots spektakel en ingewikkelde danspasjes? In deze Amsterdamse cafés wordt zaterdag de finale van het Eurovisie Songfestival uitgezonden.

En zie ookWaylon maakt zich op voor eerste ronde Songfestival