Opinie Bewaar

'Complimenten aan de burgemeester'

Eberhard van der Laan
Eberhard van der Laan © ANP

Eberhard van der Laan houdt ondanks alle kritiek vast aan zijn voorstel de omstreden Joodse erfpachtgelden collectief en niet individueel terug te geven. In een ingezonden brief complimenteert Parool-lezer Rudy Leijden van Amstel de burgemeester met deze oplossing.

'Ik wil burgemeester Eberhard van der Laan complimenteren met de ruimhartige oplossing die hij aandraagt door tien miljoen euro ter beschikking te stellen aan de Joodse gemeenschap.

Menig andere bestuurder was in deze kwestie vast wel aan het beknibbelen geslagen. Een elegante oplossing die de Joodse gemeenschap recht doet.

Daarnaast wil ik mij uitspreken voor het voorstel een gedeelte van het geld te besteden aan de Namenwand die ik, naast het historische belang, gerealiseerd zou willen zien als eerbetoon aan het Auschwitz Comité.

Dat heeft zich in de persoon van Jacques Grishaver jaren onvermoeibaar ingezet om bekendheid te geven aan de verschrikkingen van de oorlog, de concentratiekampen en vernietigingskamp Auschwitz in het bijzonder.

Met in gedachten mijn familieleden die niet zijn teruggekomen zeg ik: laat men over het eventuele persoonlijke gewin heenstappen en net als burgemeester Van der Laan ruimhartig zijn!'

Lees ook: Van der Laan geraakt door kritiek op aanpak Joodse erfpachtgelden