Opinie Bewaar

'Amsterdam verliest opnieuw een bastion van vrijheid'

Doeswijk: 'Mellow Yellow moet sluiten omdat er een kappersvakopleiding binnen een straal van 250 meter van de zaak zit'
Doeswijk: 'Mellow Yellow moet sluiten omdat er een kappersvakopleiding binnen een straal van 250 meter van de zaak zit' © Rink Hof

Het gedwongen einde van coffeeshop Mellow Yellow op de Vijzelgracht houdt briefschrijver Peter Doeswijk bezig. 'Het zou burgemeester Van der Laan sieren als hij zijn eigen koers bepaalt.'

Meepraten? Dat kan onder dit artikel of via Facebook (link).

Mellow Yellow moet sluiten. Gaat daarmee weer een Amsterdams bastion van vrijheid verloren?

Amsterdam is al honderden jaren de rebel van Nederland. Onze manier van denken, opgebouwd door een prachtige smeltkroes van bewoners uit het hele land en vele van buiten de grenzen, is vaak een leidraad voor de rest van de wereld.

Na de aanvankelijke wildgroei is hier een rustige, beheerste zaak ontstaan waar men wiet kan kopen, gecontroleerd en veilig. Deze zeer gewaardeerde collega-ondernemer op de Vijzelgracht moet sluiten omdat er een kappersvakopleiding binnen een straal van 250 meter van de zaak zit.

Het zou onze burgemeester van Amsterdam, die wij kennen als een rasondernemer en voor de duivel niet bang, sieren als hij zijn eigen koers bepaalt en zich niet de les laat lezen door Den Haag en Brussel. Ondernemers hebben het al zwaar genoeg.

Beste mr. E. van der Laan, jurist, verzin een list.

Peter Doeswijk, voorzitter ondernemersvereniging De Vijzel

Zie ook: Coffeeshops vinden sluiting symboolpolitiek: 'Het is wel mijn brood' [+]