Zuidoost eist geld van partner omstreden Kansrijk terug

Stadsdeel Zuidoost is een incassoprocedure gestart om 125.000 euro te veel betaalde subsidie terug te krijgen van Goed Werk Uitzendbureau. De organisatie voerde eerder een leer-werktraject uit, waarvan de kwaliteit ver onder de maat was.

Patrick Meershoek
Een van de activiteiten van Kansrijk in het verleden: fietslessen in Zuidoost. Dit is geen onderdeel van het leer-werktraject van Goed Werk. Beeld Klaas Fopma (www.klaasfopma.nl)
Een van de activiteiten van Kansrijk in het verleden: fietslessen in Zuidoost. Dit is geen onderdeel van het leer-werktraject van Goed Werk.Beeld Klaas Fopma (www.klaasfopma.nl)

De vordering is pikant, omdat Goed Werk partner was van Kansrijk, de omstreden ambtelijke organisatie die tot begin dit jaar verantwoordelijk was voor de aanpak van armoede in het stadsdeel. Directeur Elias Brhane van Goed Werk maakte ook deel uit van de stuurgroep van Kansrijk.

Goed Werk kreeg in 2013 opdracht van het stadsdeel om zestig werkzoekenden aan een baan te helpen en nog eens zestig werkzoekenden aan een startkwalificatie. Uit de verantwoording na het project kon alleen worden opgemaakt dat Goed Werk elf deelnemers aan betaald werk had geholpen.

Herhaald verzoek
Ook ontbrak een jaarrekening met accountantsverklaring. Een herhaald verzoek om een deugdelijke rapportage leverde niets op, reden voor het stadsdeel om in november 2014 de verstrekte subsidie van 155.000 euro terug te brengen naar 30.000 euro.

Brhane ging een maand later nog wel in beroep tegen het besluit, maar reageerde niet op een verzoek van de bezwaarschriftencommissie om aanvullende informatie. In januari 2015 liet hij een telefonische boodschap achter bij het contactcenter, met de mededeling dat hij ziek was.

De bezwaarschriftencommissie oordeelde in april vorig jaar dat het stadsdeel juist had gehandeld. Aan een verzoek de te veel betaalde subsidie terug te storten, is tot op heden geen gehoor gegeven. Brhane was niet bereikbaar voor een reactie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden