Zorgpremie in 2010 gemiddeld 100 euro duurder

AMSTERDAM - Een gezin betaalt volgend jaar gemiddeld 100 euro meer aan premies voor de zorgverzekering. Tot die conclusie komt de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl woensdag op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW, De Goudse en OZF Achmea.

''De ervaring van de afgelopen jaren leert dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is'', licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering,

Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

''De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro'', aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ''Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies'', schat Hordijk in. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden