Update

Zorgorganisatie Careyn schrapt duizend banen

Zorgorganisatie Careyn gaat duizend banen schrappen wegens een reorganisatie. Hiervan zijn 650 voltijdbanen. Dat heeft een woordvoerder van de zorgorganisatie vandaag gemeld.

Redactie
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Omdat veel werknemers parttime werken, treft de reorganisatie zo'n duizend banen. Hoeveel mensen er gedwongen worden ontslagen, is niet duidelijk. De zegsman schat dat het er enkele honderden zullen zijn.

De zorgorganisatie heeft vestigingen in Zuid-Holland, Breda en de regio Utrecht. Vanwege de hervormingen van de langdurige zorg moet Careyn bijna 25 miljoen euro bezuinigen, laat de organisatie weten.

Een van de maatregelen die Careyn neemt is het sluiten van 8 verzorgingstehuizen. Volgens de woordvoerder is dat het directe gevolg van kabinetsplannen om het aantal verzorgingshuizen in Nederland af te bouwen. Het kabinet wil namelijk dat mensen langer thuis blijven wonen.

Abvakabo FNV is niet blij met met de ontslagen. 'Deze mokerslag mogen we niet accepteren', zegt voorzitter Corrie van Brenk. 'We kennen Careyn ook omdat ze daar een paar directeuren hebben die in onze lijst van grootverdieners staan. We willen weten wat daar precies aan de hand is. Ze moeten echt eerst de eigen zaakjes op orde hebben voordat ze zomaar de zorg afbreken', aldus Van Brenk.

Volgens Van Brenk sorteert Careyn voor op plannen die nog niet door het parlement zijn. 'Zij zijn de zoveelste. Onze vakbond krijgt elke dag berichten van ontslagen. Dat is onacceptabel. Stel dat de afbraakplannen van het kabinet doorgaan in 2015, dan gaan er meer dan 100.000 zorgbanen verloren', aldus de Abvakabo-voorzitter. Van Brenk roept het parlement op om het kabinet terug te fluiten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden